Skrzydlata Ferajna przyleci do uczestników letnich półkolonii

Do 3 lipca pozostało 41 dni, a to oznacza, że za prawie 1,5 miesiąca startują najfajniejsze półkolonie letnie w całej Zielonej Górze! ❤️

Tworząc harmonogram wypoczynku wyobrażaliśmy sobie zadowolone miny uczestników, dlatego tym bardziej nie możemy się doczekać tego wyjątkowego czasu. Zaplanowaliśmy dla nich wiele różnorodnych atrakcji, które z zachwytem będą wspominali przez najbliższe kilka miesięcy po zakończonym turnusie. W programie znajdą się nie tylko wycieczki, ale także zajęcia sportowe, edukacyjne i artystyczne. Układamy go w taki sposób, aby zapewnić rozwój na wielu płaszczyznach. ✨

W czasie 8 turnusów do krainy Ekolucky zaprosimy wyjątkowych gości! Na ten moment możemy zdradzić, że pierwszy turnus półkolonii otworzy spotkanie z naszą ulubioną Skrzydlatą Ferajną, która skradła niejedno dziecięce serce. Sowy to jedne z bardziej tajemniczych ptaków, są symbolem wiedzy, inteligencji oraz mądrości. 🧐

Prowadzą nocny tryb życia, dlatego trudno jest je zaobserwować w lesie. Pan Jakub wprowadzi uczestników do świata sów, zdradzi wiele ciekawostek na temat ich życia, opowie skąd wzięło się powiedzenie: „sowa mądra głowa” i przede wszystkim pokaże, w jaki sposób należy obchodzić się z tymi fascynującymi stworzeniami. Dzięki czemu dzieci nie tylko zobaczą sowy na żywo, ale także będą miały niepowtarzalną okazję wejść z nimi w interakcje. 🦉🦉🦉

W tym momencie warto wspomnieć o terapeutycznym wpływie zwierząt na człowieka. Przeprowadzono wiele badań, z których wynika, że kontakt ze zwierzętami pozytywnie wpływa na samopoczucie – podczas głaskania wydzielają się hormony szczęścia i człowiek jest szybciej się uspokaja. Z kolei opiekowanie się zwierzętami uczy odpowiedzialności oraz tolerancji.

Sowy to niejedyne zwierzęta, z którymi uczestnicy Ekolucky będą mieli do czynienia. Jesteście ciekawi o kim mowa? Koniecznie obserwujcie nasze media społecznościowe! 🐖🐎🐓🦙

Jeżeli chcesz zapewnić swojemu Dziecku opiekę pod okiem wykwalifikowanej kadry, smaczne i zbilansowane posiłki oraz niezapomniane wspomnienia, koniecznie zapisz swoje dziecko. Miejsca rozchodzą się błyskawicznie, dlatego nie zwlekaj i zadzwoń…  504 960 772 lub napisz   polkolonie@ekolucky.pl