Sportowy Dzień Dziecka

Chyba każdy z nas zna powiedzenie o „cieszeniu się jak dziecko”👶, bo dzieciństwo to jeden z najlepszych okresów naszego życia. Większości kojarzy się ono z beztroską, nieskrępowaną radością i spontanicznością. Czasami jednak los decyduje inaczej.

Sportowy Dzień Dziecka to kolejna akcja charytatywna, w której pracownicy Ekoenergetyka-Polska S.A. pokazali swoje ogromne charytatywne serca❤️! Ponad 60 prezentów ze sprzętem sportowym trafiło w małe rączki podopiecznych Pogotowia Opiekuńczego w Zielonej Górze – placówki, którą wspieramy jako firma od lat.😊 Piłki, paletki, plecaki, skakanki, gumy… i wiele więcej🏓🏸⚽🏀. To były tegoroczne życzenia dzieci z zielonogórskiej placówki pomocowej.

„Wybór tematu na tegoroczny charytatywny Dzień Dziecka jest nieprzypadkowy. Wierzymy, że mądre prezenty to takie, które promują dobre postawy i wspierają rozwój dziecka, zwłaszcza w dzisiejszym świecie. Ta akcja ma również wydźwięk edukacyjny. Chcemy wspierać młode pokolenia w duchu zdrowej, sportowej aktywności.” Mówi Klaudia Oświęcimska Kierownik Personalny w Ekoenergetyka – Polska S.A.

Prezenty od Fundacji Ekoenergetyki powędrowały do Domu Samotnej Matki w Zielonej Górze, gdzie wraz ze swoimi mamami przybywają również dzieci. Pilną potrzebą okazały się zestawy kocy, ręczników i pościeli. 😍

„Jeden z moich ulubionych dni w roku, to nie święta Bożego Narodzenia, czy Wielkanoc, ale właśnie 1 czerwca – Międzynarodowy Dzień Dziecka. Wierzę, że tak jak mawiał Janusz Korczak „gdy śmieje się dziecko śmieje się cały świat”. Nikt z nas nie jest w stanie uszczęśliwić wszystkich potrzebujących najmłodszych, ale wywołanie uśmiechu chociaż na jednej malutkiej buźce daje poczucie olbrzymiej satysfakcji” dodaje Urszula Przegalińska-Kubik Prezes Fundacji Ekoenergetyki. 💚💚

Cieszymy się, dorosła społeczność Fundacji Ekoenergetyki, którą tworzą przede wszystkim pracownicy grupy spółek Ekoenergetyka, miała okazja pokazać swoją wrażliwość. 🙂 Bo bez względu na wiek, w każdym z nas jest pierwiastek dziecka. 👧🧒 #DzieńDziecka #DajemyMocMarzeniom #Charytatywnydzieńdziecka #Ekoteam #SerceEkoenergetyki #csr #BiznesWrażliwySpołecznie