Cała Polska gra z WOŚPem, nie inaczej jest w Zielonej Górze!

Siema! ❤️ Dziś cała Polska gra z WOŚPem, nie inaczej jest w Zielonej Górze. 😁

#PrzejrzyjNaOczy to hasło 30 Jubileuszowego Finału WOŚP. Środki ze zbiorki, licytacji oraz darowizn będą przeznaczone na zapewnienie najwyższych standardów diagnostyki i leczenia 👀 wzroku u dzieci. Dziś w zielonogórskim Sztabie mimo silnych wiatrów było naprawdę energetycznie. 💪💚

„Ekoenergetyka-Polska gra z WOŚP od początku swojej działalności, a idea pomagania dzieciom walczącym z chorobami jest bliska naszemu CSR’owemu sercu💚. Od ponad roku nasza działania charytatywno-filantropijne skupia dedykowany temu podmiot – Fundacja Ekoenergetyki. ☺️
Wspieramy Sztab i wolontariuszy, bo jesteśmy przekonani, że to oni wnoszą niesamowitą energię w naszą lokalną społeczność. Piękne jest to, że z roku na rok, jest ich coraz więcej.  Wśród nich są również nasi pracownicy i dzieci naszych pracowników. Wśród niach najmłodsza wolontariuszka Daria – ma 4 latka. Fundacja Ekoenergetyki przekazała dla tych bohaterów pakiety startowe oraz vouchery na regeneracyjny posiłek i kursy 🚕 🔋 taksówkami Evity. Dziś kierowcy Evity kwestują, wożąc Was po mieście. W naszej siedzibie przez cały styczeń zbieraliśmy do puszek, ponieważ skala działania WOŚP i Jurka Owsiaka to dla nas niesamowita inspiracja do budowania kultury wolontariatu w Ekoenergetyce, a dla Fundacji jest to spójna i konsekwentna forma działania i niesienia pomocy w środowisku lokalnym. Liczby mówią same za siebie 1,5 mld złotych, ponad 67 tysięcy zakupionego profesjonalnego🔬🩺medycznego sprzętu, a także zaufanie niemal 90% społeczeństwa to dowód na siłę Orkiestry. Cieszy mnie, że w tym roku serce Fundacji Ekoenergetyki i czerwone serca #WOŚP po raz kolejny biją w tym samym rytmie i jest to nuta pozytywnej energii.

Nasza działalność jako FE skupia się wokół edukacji i zdrowia najmłodszych. W tamtym roku powołaliśmy żłobek i przedszkole Ekolucky. Chcemy kształcić najmłodszych w duchu zrównoważonego rozwoju i ekologii. Z dbałością o kompetencje przyszłości: kreatywność, odpowiedzialność i umiejętności językowe. Wspieramy też działalność związaną z ochroną zdrowia i profilaktyką. W ubiegłym roku przekazaliśmy dwa wysokiej klasy inkubatory hybrydowe, a także sfinansowaliśmy zaprojektowanie i wykonanie spójnej koncepcji identyfikacji wizualnej w Centrum Zdrowia Matki i Dziecka w Zielonej Górze. Zakupiliśmy również aparaty medyczne do badania oczu i uszu małych pacjentów na rzecz szpitala w Nowej Soli. Jesteśmy też partnerem współpracującym Domu Samotnej Matki oraz Pogotowia Opiekuńczo- Wychowawczego w Zielonej Górze, a pomoc tam kierowana jest organizowana w formie cyklicznych akcji związanych ze świętami – jak akcja „Bombka Marzeń” oraz Dzień Dziecka. Staramy się reagować na bieżąco na potrzeby tych dwóch podmiotów. Akcja, która zasługuje na szczególne wyróżnienie, z której jesteśmy dumni, to zaangażowanie w pomoc dla malutkiej Ani chorującej na SMA. W celu intensyfikacji działań wspólnie z pracownikami Ekoenergetyki-Polska nagraliśmy film #energiaSercDlaAni w formie challeng’u dla innych organizacji w regionie. W ten sposób osiągnęliśmy efekt skali. Bo każde kolejne nominowane przedsiębiorstwo wpłacało środki na leczenie dla dzielnej zielonogórzanki.

Dla mnie osobiście WOŚP jest ewenementem i marką samą w sobie. Jest dowodem na życzliwość, radość i zaufanie, a są to fundamentalne wartości w działalności charytatywnej, a wiral, który osiągnęła Orkiestra jest ewenementem nie tylko w skali kraju, ale na całym świecie. Uważam, że jest to nasza narodowa duma. Mam ogromną nadzieję, że podczas 30 jubileuszowego Finału padną kolejne rekordy zarówno w Zielonej Górze jak i w Polsce. – mówiła Natalia Warszawska, członek zarządu Fundacji Ekoenergetyki w transmitowanej online rozmowie z organizatorami lokalnego sztabu. 👇👇👇

Zielona Góro pobijmy razem kolejny finał! Niech moc będzie z nami 💚❤️💚❤️💚❤️ C.d.n.

#WielkaOrkiestraŚwiątecznejPomocy #Dokońcaświataiojedendzieńdłużej #Owsiak #dajemymoc #FundacjaEkoenergetykiWOŚP #WOŚP2022 #BiznesWrażliwySpołeczeni #CSR