Gala Sportu LCL Klub Karate Nidan Zielona Góra

W sobotę 17.12.2022 w Zielonej Górze odbyła się IV Wigilijna Gala Sportu LCL Klub Karate Nidan Zielona Góra.

Na gali odbyło się podsumowanie całorocznej pracy trenerów, instruktorów, zawodników, działaczy oraz sponsorów, którzy przyczynili się do rozwoju klubu. Nie zabrakło również Fundacji Ekoenergetyki. Członek Zarządu Fundacji Ekoenergetyki Arkadiusz Kowalewski odebrał z rąk organizatorów statuetkę z podziękowaniami za wspieranie klubu i propagowanie tego sportu.

Podczas gali podsumowano aktywność sportową w roku 2022 – LCL Klub Karate Nidan Zielona Góra zdobył aż 422 medale w tym:

Gala Sportu LCL Klub Karate Nidan Zielona Góra155

Gala Sportu LCL Klub Karate Nidan Zielona Góra110

Gala Sportu LCL Klub Karate Nidan Zielona Góra148

oraz całą masą pucharów.

Jak co roku, przeprowadzono również ranking na najlepszego sportowca klubu.

Najlepszym zawodnikiem po raz trzeci z rzędu okazał się Konrad Kałasznikow.

W Przedszkole i Żłobek Ekolucky prowadzonym przez Fundację stawiamy na rozwój kondycji fizycznej. Uważamy, że sport warto uprawiać od najmłodszych lat. Dlatego zapewniamy wiele ciekawych zajęć sportowych. Mały mistrz sportu, balet, dancehall, hip-hop i właśnie karate. Raz w tygodniu nasze Przedszkolaki uczestniczą w zajęciach karate, które prowadzi Pani Alicja Karwo z klubu LCL Klub Karate Nidan Zielona Góra.

Organizatorom gali dziękujemy pięknego wydarzenia, a wszystkim miłośnikom karate życzymy wielu niezapomnianych sportowych wrażeń w 2023 roku.