Wspieramy psychiatrię dziecięcą

Éric-Emmanuel Schmitt mawiał, że „nic nie dotyka nas głębiej, ani szybciej niż muzyka.” To prawda, muzyka potrafi łagodzić obyczaje, ukaja nerwy, wprowadza harmonię i spokój. Wspieramy psychiatrię dziecięcąWspieramy psychiatrię dziecięcą

Muzyka to też świetna forma terapii. Wiedzą o tym wychowawcy i lekarze z SP ZOZ Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży w Zaborze. Dlatego kiedy Szpital zwrócił się do nas z prośbą o zakup głośnika, który wspomoże wysiłki i starania opiekunów, nie mogliśmy pozostać obojętni!

„Przekazany sprzęt będzie urozmaiceniem zajęć ruchowych, zawodów sportowych, ćwiczeń na sali integracji sensorycznej oraz zajęć fizjoterapii, które wspomagają leczenie zaburzeń zdrowia psychicznego u dzieci i młodzieży. Muzyka dla dzieci w Szpitalu ma istotny wpływ na odprężenie, zmotywowanie do pracy nad swoimi problemami oraz szybszy powrót do zdrowia” – mówi Michał Rymaszewski Fizjoterapeuta Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży w Zaborze, a jednoczenie koordynator naszej współpracy. Wspieramy psychiatrię dziecięcąWspieramy psychiatrię dziecięcą

To nie pierwszy raz, kiedy wspieramy zdajający się po sąsiedzku i największy dziecięcy szpital psychiatryczny w Polsce. Wsparcie psychiatrii dziecięcej to sprawa, która jest bliska naszym sercom.Wspieramy psychiatrię dziecięcą

#szpital #psychiatria #EkoenergetykaPolska #muzykoterapia